<strong>OVERLEVERT:</strong> Rudolf Höss utleveres til polske myndigheter etter at han ble innhentet etter krigen. Han ble deretter dømt til døden av domstolen i Polen. 
Bilde fra boka
OVERLEVERT: Rudolf Höss utleveres til polske myndigheter etter at han ble innhentet etter krigen. Han ble deretter dømt til døden av domstolen i Polen. Bilde fra boka Vis mer

Anmeldelse: «Hanns og Rudolf» er en sterk historie om Auschwitz-kommandanten som ble fanget

Intens nazi-jakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2006 døde den britiske forfatteren Thomas Hardings grandonkel, Hanns Alexander, som før andre verdenskrig kom til England som flyktning fra Berlin.

Under begravelsen fikk Harding via en gravtale noen opplysninger som var helt nye for ham.

Nazijeger

I kjølvannet av krigen hadde Alexander, etter å ha deltatt som soldat under D-dagen, vært med i et etterforskningsteam som hadde til oppgave å oppspore naziforbrytere. Hanns Alexander (1917-2006) var mannen som klarte å finne Rudolf Höss (1900-1947) og sørge for at han ble stilt for retten i Nürnberg.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer