Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: HB er den nye vinen

Torgrim Eggen har skrevet et engasjert forsvar for himkoken.

FORBUDSTID: Brennevinsforbudet i USA i 1919 ble hilst med glede. Men det satte også for alvor fart i hjemmebrenning blant folk flest.
Foto: FRA BOKA
FORBUDSTID: Brennevinsforbudet i USA i 1919 ble hilst med glede. Men det satte også for alvor fart i hjemmebrenning blant folk flest. Foto: FRA BOKAVis mer

Torgrim Eggens bok «HB» vekker vonde minner. I en tidlig periode av ungdomstiden fant Tommy og jeg på mye gøy. Selvfølgelig fikk vi det for oss at vi også måtte drikke oss fulle. Vi skaffet til veie en flaske hjemmebrent. Det ble en kort og kaotisk onsdagskveld. Alvoret i situasjonen gikk opp for meg dagen etter. Da jeg med bankende bakrus stakk innom Tommy på vei til skolen, møtte mora meg i døra. På en måte som ikke var til å misforstå forklarte hun meg at jeg hadde ledet sønnen inn i fristelsen. I håp om å fri ham fra det onde, ba hun meg holde meg unna ham.

Mitt første møte med hjemmebrent kostet meg både mitt gode navn og rykte og en bestekamerat. Siden har jeg holdt meg unna eliksiren. Stort sett.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.