Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Helene Uris nye ungdomsbok er vanskelig å legge fra seg

Når kjæresten slår.

(ME)DRIVENDE:  Helene Uris nye ungdomsbok handler om Elin som blir kjærste med galante Fredrik. Han er et prakteksemplar av en nittenåring. Helt til han blir kjæresten som slår. Boka er medrivende og viktig og bør gripes fatt i av lærere i videregående skole. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
(ME)DRIVENDE: Helene Uris nye ungdomsbok handler om Elin som blir kjærste med galante Fredrik. Han er et prakteksemplar av en nittenåring. Helt til han blir kjæresten som slår. Boka er medrivende og viktig og bør gripes fatt i av lærere i videregående skole. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

«Alt for ofte, alt for lenge lot jeg som ingenting. Jeg forstår ikke hva jeg tenkte på. Jeg forstår ikke hvorfor jeg fant meg i det», tenker Elin i Helene Uris nye ungdomsroman. Hun er sytten og har vært stormforelsket i Fredrik.

Fredrik er kjekk, omgjengelig, alle elsker ham. Selv moren til Elin elsker ham. Men gradvis går det opp for Elin at han ikke er så perfekt som alle tror.  

Klassisk

  «Fordi jeg elsker deg» er en klassisk ungdomsroman, i beste betydning. Den handler om forelskelse, tette bånd mellom venninner, forhold mellom foreldre og barn. Følelser som svinger mellom ekstase og ren redsel, de første seksuelle erfaringene.   I tillegg handler det om å ha en maktsyk kjæreste. En kjæreste som etter hvert blir voldelig. Denne tematikken er nennsomt og troverdig behandlet av Uri, som viser hvordan pendelen svinger i Eline. Fra intens forelskelse til fortvilelse. Selv ikke til de nærmeste betror hun seg. Eli skammer seg over å bli slått.  

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.