(ME)DRIVENDE:  Helene Uris nye ungdomsbok handler om Elin som blir kjærste med galante Fredrik. Han er et prakteksemplar av en nittenåring. Helt til han blir kjæresten som slår. Boka er medrivende og viktig og bør gripes fatt i av lærere i videregående skole. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
(ME)DRIVENDE: Helene Uris nye ungdomsbok handler om Elin som blir kjærste med galante Fredrik. Han er et prakteksemplar av en nittenåring. Helt til han blir kjæresten som slår. Boka er medrivende og viktig og bør gripes fatt i av lærere i videregående skole. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Anmeldelse: Helene Uris nye ungdomsbok er vanskelig å legge fra seg

Når kjæresten slår.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Alt for ofte, alt for lenge lot jeg som ingenting. Jeg forstår ikke hva jeg tenkte på. Jeg forstår ikke hvorfor jeg fant meg i det», tenker Elin i Helene Uris nye ungdomsroman. Hun er sytten og har vært stormforelsket i Fredrik.

Fredrik er kjekk, omgjengelig, alle elsker ham. Selv moren til Elin elsker ham. Men gradvis går det opp for Elin at han ikke er så perfekt som alle tror.  

Klassisk

  «Fordi jeg elsker deg» er en klassisk ungdomsroman, i beste betydning. Den handler om forelskelse, tette bånd mellom venninner, forhold mellom foreldre og barn. Følelser som svinger mellom ekstase og ren redsel, de første seksuelle erfaringene.   I tillegg handler det om å ha en maktsyk kjæreste. En kjæreste som etter hvert blir voldelig. Denne tematikken er nennsomt og troverdig behandlet av Uri, som viser hvordan pendelen svinger i Eline. Fra intens forelskelse til fortvilelse. Selv ikke til de nærmeste betror hun seg. Eli skammer seg over å bli slått.  

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn