Anmeldelse: Helge Torvund overbeviser med ny diktsamling

Vital veteran.

STERK AVSLUTNING: Helge Torvunds «Alt brenner» er ifølge poeten selv den siste boka i en trilogi, som også består av samlingene «Alt er høy» og «Nebraska?».
Foto: Aschehoug / Morten Brun
STERK AVSLUTNING: Helge Torvunds «Alt brenner» er ifølge poeten selv den siste boka i en trilogi, som også består av samlingene «Alt er høy» og «Nebraska?». Foto: Aschehoug / Morten Brun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helge Torvund har beskrevet «Alt brenner» som siste bok i en poetisk trilogi bestående av «Alt er høy» fra 2007 og «Alabama?» fra 2011. I likhet med Walt Whitman dyrker Torvund i disse bøkene et vitalt og maksimalistisk poetisk uttrykk, kall det gjerne å male dikt med brede og fargesprakende pensler.

Til felles for diktene i trilogien er en ekspansiv, barokk stil, som etter min mening står mye bedre til Torvunds litterære kvaliteter enn hans mer knappe, korthugde dikt.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer