Anmeldelse: Helge Torvund overbeviser med ny diktsamling

Vital veteran.

STERK AVSLUTNING: Helge Torvunds «Alt brenner» er ifølge poeten selv den siste boka i en trilogi, som også består av samlingene «Alt er høy» og «Nebraska?».
Foto: Aschehoug / Morten Brun
STERK AVSLUTNING: Helge Torvunds «Alt brenner» er ifølge poeten selv den siste boka i en trilogi, som også består av samlingene «Alt er høy» og «Nebraska?». Foto: Aschehoug / Morten Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helge Torvund har beskrevet «Alt brenner» som siste bok i en poetisk trilogi bestående av «Alt er høy» fra 2007 og «Alabama?» fra 2011. I likhet med Walt Whitman dyrker Torvund i disse bøkene et vitalt og maksimalistisk poetisk uttrykk, kall det gjerne å male dikt med brede og fargesprakende pensler.

Til felles for diktene i trilogien er en ekspansiv, barokk stil, som etter min mening står mye bedre til Torvunds litterære kvaliteter enn hans mer knappe, korthugde dikt.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer