Anmeldelse: Helge Torvund overbeviser med ny diktsamling

Vital veteran.

STERK AVSLUTNING: Helge Torvunds «Alt brenner» er ifølge poeten selv den siste boka i en trilogi, som også består av samlingene «Alt er høy» og «Nebraska?».
Foto: Aschehoug / Morten Brun
STERK AVSLUTNING: Helge Torvunds «Alt brenner» er ifølge poeten selv den siste boka i en trilogi, som også består av samlingene «Alt er høy» og «Nebraska?». Foto: Aschehoug / Morten Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helge Torvund har beskrevet «Alt brenner» som siste bok i en poetisk trilogi bestående av «Alt er høy» fra 2007 og «Alabama?» fra 2011. I likhet med Walt Whitman dyrker Torvund i disse bøkene et vitalt og maksimalistisk poetisk uttrykk, kall det gjerne å male dikt med brede og fargesprakende pensler.

Til felles for diktene i trilogien er en ekspansiv, barokk stil, som etter min mening står mye bedre til Torvunds litterære kvaliteter enn hans mer knappe, korthugde dikt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer