Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Hester V75 på Bylarm

Gledesspredende showcase fra Bergens lyse hiphop-framtid.

DE KOM RIDENDE: Bergens-kollektivet Hester V75 holder trygt i stafettpinnen fra hjembyens rapveteraner.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DE KOM RIDENDE: Bergens-kollektivet Hester V75 holder trygt i stafettpinnen fra hjembyens rapveteraner. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

KONSERT: I mylderet av artister som utgjør den seneste bølgen tsunamien med ung bergensrap, har spesielt det syv mann store kollektivet Hester V75 utmerket seg markant.   

Plassen deres på årets Bylarm er derfor mer enn berettiget, og det var heller ingen grunn til å avkrefte hypen fra vest da unggutta fikk vise seg fram på John Dee fredag kveld.   

Allerede fra første øyeblikk svinges det strake veien ut i uventet retning, der Ingo disker opp teatralsk sang på mikrofonen (enn så lenge trygt plassert i stativet), før han selvsikkert slår fast at «No kommer vi!».   

De følsomme tonene er derimot ikke en forsmak på resten av kvelden. Istedet går energien rett til værs når nevnte primusmotor utfylles av sine kompanjonger Eirik og Rafael for fjorårets store godbit av en crew-låt, «Secta».   

«Min gjeng, min gjeng, min gjeng» ringer utover det intime konsertlokalet, hvor man umulig slipper unna kompisgjengens smittende humør og sceneglede.   

Eventuelle nivåforskjeller rent rapteknisk veies opp av den nødvendige mekanismen mellom medlemmene, som overraskende nok velger å gjennomføre sin hvitkledde og saksofonkledde «Playaz» uten Onge Sushimane. Til tross for at sistnevnte barishelt befinner seg ute i salen et sted.

Storfornøyde slår de unge vibbefangerne fast hvor fett det er å få spille på Bylarm, og at de for faller første gang har fått hotellrom som en del av bookingavtalen. Et minneverdig vendepunkt i karrieren til enhver artist.   

Med enkle grep (som velfungerende bruk av mikrofon med klang) og imponerende scenekontroll viser halvtimen på John Dee hvorfor den Slottsfjell-aktuelle gruppa ikke bare lager glimrende låter, men også er en solid live-act å regne med i tiden framover.   

Og når gjengen for alvor finner godformen med «gamle» favoritter, preget av relaterbare budskap om kjipe vaskejobber, gode vennskap og seine kvelder på gutterommet, er det liten tvil om at Hester V75 holder trygt rundt stafettpinnen fra hjembyens rapveteraner.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media