Anmeldelse: Historien om mersalgsdronningen i Nille-butikken er verdt å lese

Mersalg er en ideologi og en praksis som former oss mer enn vi aner.

STORSELGER: Ragnhild Gylver har skrevet bok om tida som mersalgsdronning i en Nille-butikk. Foto: NTB SCANPIX / Tom A. Kolstad
STORSELGER: Ragnhild Gylver har skrevet bok om tida som mersalgsdronning i en Nille-butikk. Foto: NTB SCANPIX / Tom A. Kolstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det egentlig som skjer når man er i en butikk og de ansatte anbefaler deg varer? Er det noe annet enn en velmenende, hjelpende hånd for å minne deg på noe du kan ha glemt?

Varehandelen er blitt en altomfattende tyrann som presser oss til å kjøpe flest mulig varer som er skaffet fram for lavest mulig pris.

Der det tidligere var produsenter og grosserere som tjente de store pengene, er balansen nå flyttet over til sentraliserte detaljistkjeder, som Rema, Norgesgruppen, Walmart, IKEA osv. Ofte har disse selskapene vertikal kontroll over hele kjeden, fra produksjon til strekkodeleserne i kassa. Slik er det jo forresten også i økende grad i bokbransjen.  

50
%
RABATT

BLACK WEEK

BLACK WEEK

Halvår
39 kr/pr. mnd
Totalt 234kr/for 6 mnd
Få 50% rabatt nå

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer