Anmeldelse: Historien om mersalgsdronningen i Nille-butikken er verdt å lese

Mersalg er en ideologi og en praksis som former oss mer enn vi aner.

STORSELGER: Ragnhild Gylver har skrevet bok om tida som mersalgsdronning i en Nille-butikk. Foto: NTB SCANPIX / Tom A. Kolstad
STORSELGER: Ragnhild Gylver har skrevet bok om tida som mersalgsdronning i en Nille-butikk. Foto: NTB SCANPIX / Tom A. Kolstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det egentlig som skjer når man er i en butikk og de ansatte anbefaler deg varer? Er det noe annet enn en velmenende, hjelpende hånd for å minne deg på noe du kan ha glemt?

Varehandelen er blitt en altomfattende tyrann som presser oss til å kjøpe flest mulig varer som er skaffet fram for lavest mulig pris.

Der det tidligere var produsenter og grosserere som tjente de store pengene, er balansen nå flyttet over til sentraliserte detaljistkjeder, som Rema, Norgesgruppen, Walmart, IKEA osv. Ofte har disse selskapene vertikal kontroll over hele kjeden, fra produksjon til strekkodeleserne i kassa. Slik er det jo forresten også i økende grad i bokbransjen.  

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer