Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Hva er det Ingar Sletten Kolloen har kokt sammen her?

Storjuging er også en kunst.

SKUFFER: Anmelderen er lite imponert over Ingar Sletten Kolloens siste roman.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKUFFER: Anmelderen er lite imponert over Ingar Sletten Kolloens siste roman. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Hva er det Kolloen har kokt sammen her? Skal jakten på den forsvunne suppeterrin oppfattes som satire, slapstick eller litterær farse? Slike foruroligende spørsmål om sjanger dukket unektelig opp, inntil det sånn omtrent på side tretti og utover ble klart at «Den tomme plassen i vitrineskapet» er lite annet enn et anmassende forsøk på å skive underholdningslitteratur.

I lanseringsintervju med avisen Vårt Land har Kolloen opplyst at han denne gang ønsket å slippe «storjugeren» løs. Da er det fristende å replisere at Kolloen må bli bedre til å juge. Sannferdige skrøner er også en kunst.  

«Ellevill ferd»

Handlingen utspilles sommeren 2015. I København skåler Dronningen i portvin med et gjenferd og sørger over den tomme plassen i vitrineskapet — samtidig som den lett enfoldige Margrethe polerer urinaler på Høje-Taastrup Transport-Center, etter å ha arbeidet 19 år på Den Kongelige Porcelainsfabrik, mens hun fantaserer om å ta livet av slabbedasken av en ektemann, som det heter, og finne igjen nordmannen hun har sparket ut av livet sitt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.