Anmeldelse: Hvorfor er alle plutselig så opptatt av tenåringstida?

To nye bøker gir følsomme svar.

FØRSTE ROMAN: Anders N. Kvammen (1985) er velkjent innenfor tegneserie- og illustrasjonsmiljøet, men dette er hans første tegneserieroman. Illustrasjon fra boka
FØRSTE ROMAN: Anders N. Kvammen (1985) er velkjent innenfor tegneserie- og illustrasjonsmiljøet, men dette er hans første tegneserieroman. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har testen «Hvem er du i Skam?» dukket hyppig opp i sosiale medier. Og det har ikke bare vært tenåringer som har kringkastet hvem av disse 16-åringene de er. Mange testdeltagere burde snarere spurt seg: «Hvem er du forelderen til i Skam?»

Hva kommer dette plutselige draget mot ungdomstiden fra? Er det kun grunnet én series uovertrufne kvaliteter, eller ligger det også en dypere dragning i dagens kultur mot ungdomstidens frihet og fravær av jobbproblemer?

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer