Anmeldelse: Hvorfor er alle plutselig så opptatt av tenåringstida?

To nye bøker gir følsomme svar.

FØRSTE ROMAN: Anders N. Kvammen (1985) er velkjent innenfor tegneserie- og illustrasjonsmiljøet, men dette er hans første tegneserieroman. Illustrasjon fra boka
FØRSTE ROMAN: Anders N. Kvammen (1985) er velkjent innenfor tegneserie- og illustrasjonsmiljøet, men dette er hans første tegneserieroman. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har testen «Hvem er du i Skam?» dukket hyppig opp i sosiale medier. Og det har ikke bare vært tenåringer som har kringkastet hvem av disse 16-åringene de er. Mange testdeltagere burde snarere spurt seg: «Hvem er du forelderen til i Skam?»

Hva kommer dette plutselige draget mot ungdomstiden fra? Er det kun grunnet én series uovertrufne kvaliteter, eller ligger det også en dypere dragning i dagens kultur mot ungdomstidens frihet og fravær av jobbproblemer?

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer