Anmeldelse Frode Fanebust «Kald krig, hemmelig hær - Stay Behind i Norge»

Anmeldelse: I Frode Fanebusts «Stay Behind» er alt i sin skjønneste orden

Haltende om hemmelig hær. 

TERROR: Etter bomben i Bologna i 1980, som tok livet av 75 mennesker, gikk ryktene om at det var Stay Behind som stod bak. Dette er feil, mener Frode Fanebust i sin nye bok. 
Foto: NTB SCANPIX
TERROR: Etter bomben i Bologna i 1980, som tok livet av 75 mennesker, gikk ryktene om at det var Stay Behind som stod bak. Dette er feil, mener Frode Fanebust i sin nye bok. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sakprosaforfatter Frode Fanebust vakte berettiget oppsikt da han i 2014 kom med et frontalangrep på den rådende forståelsen av at Nordsjø-dykkerne var en særlig underkjent gruppe invalider som hadde ofret altfor mye i arbeidet med å hente fram havbunnens svarte gull. Fanebust viste at invalidiseringsgraden var mindre enn man trodde, og at andre ofre for oljeeventyret var satt i skyggen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer