Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Ingen kan måle seg med Jørn Lier Horst når det gjelder politifaglig troverdighet

Nesten som i virkeligheten i «Blindgang».

NY WISTING-KRIM:  Jørn Lier Horst er aktuell med sin tiende krim om politietterforsker William Wisting. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY WISTING-KRIM: Jørn Lier Horst er aktuell med sin tiende krim om politietterforsker William Wisting. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

ANMELDELSE: Jørn Lier Horst er verken spesielt ung eller spesielt uerfaren i krimfaget, men likevel tenker jeg på ham som en av de nye. Jeg får slutte med det. Lier Horst har et omfattende forfatterskap bak seg og bør egentlig regnes som en veteran i faget. Han er en veteran i faget. Han debuterte i 2004 og har siden holdt et imponerende skrivetempo. Det har resultert i ni krimromaner med politietterforsker William Wisting fra Larvik i hovedrollen.

De har gitt ham en stor leserkrets, Rivertonprisen og den skandinaviske Glassnøkkelen. Nå er den tiende her.

«Blindgang» er ikke blant hans beste, men den føyer seg inn i rekken av solide og gjennomarbeidede kriminalromaner med et spesielt blikk for det politifaglige. Og den bidrar til å befeste Jørn Lier Horsts posisjon som en av de fremste i sjangeren.  

Spritsmuglerens barnebarn

Årets roman slippes i forkant av ferien, og det er selvsagt ikke tilfeldig at også handlingen i romanen er lagt til sommermåneden. Det er trykkende varmt i Larvik. Wistings datter Line er gravid. Faren til barnet er en amerikaner hun støtte på i forrige bok.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

6 MÅNEDER*

KUN I HELGA

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr 180 kroner for et halvt år. 0,33 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (55kr/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?