Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Inger Elisabeth Hansen har skrevet et lysende diktverk

Dikt som morild i mørket.

FÅR SKRYT: Poet Inger Elisabeth Hansen har skrevet en lysende god diktsamling, mener anmelderen.
FOTO: TOM MARTINSEN/Dagbladet
FÅR SKRYT: Poet Inger Elisabeth Hansen har skrevet en lysende god diktsamling, mener anmelderen. FOTO: TOM MARTINSEN/DagbladetVis mer

«Det viser seg at noen i praksis ikke finnes, i praksis faller stadig deler av menneskeheten utenfor...» Slik åpner diktet «Manntall uinnskrevet» av Inger Elisabeth Hansen, fra den femten år gamle samlinga «Fraværsdokumenter». Diktet står for meg som et ypperlig eksempel på Hansens poesi.

Hun navigerer i en kaotisk og skumringspreget verden, i solidaritet med de som faller utenfor vår forestilling av virkeligheten, de som vi ikke ser, de som er i ferd med å forsvinne.

Utsatte vesener

Hovedproblemstillingen i «Å resirkulere lengselen, avrenning foregår» er hvordan orientere seg i en verden der kartet ikke følger terrenget, der kompassene har gått i stykker, og det offentlige språket nærmest er tømt for mening. Årets samling åpner med en utrydningstruet sommerfugl og ender med en døende albatross.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.