Anmeldelse: Jaap & OnklP - «Føkk ferie»

Som tospann klarer ikke Jaa9 & OnklP å følge opp magien fra «Styggen på ryggen».

Ingen overraskelser: «Føkk ferie» er først og fremst Jaa9 & OnklP slik vi er vant til å høre dem. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet
Ingen overraskelser: «Føkk ferie» er først og fremst Jaa9 & OnklP slik vi er vant til å høre dem. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ikke siden Vinni tok steget fra respektert hiphop-artist til «Hver gang vi møtes»-katalysert berømmelse i de tusen hjem, har en norsk rapper opplevd samme type kjendishopp som OnklP gjorde denne vinteren. Også dette mye takket være det folkekjære TV2-programmet, men først og fremst et resultat av super-hiten «Styggen på ryggen» med sine både enestående og veldokumenterte ringvirkninger.  

Ektefølt selvransakelse

Der Vinni benyttet sitt nyervervede rampelys til å kjempe for egen kjærlighet og tapt familieliv, kapret OnklP både folkets hjerte og sjel med en ektefølt selvransakelse mange av oss har ventet på siden solodebuten «Det kunne vært deg» (2005). Et etterlengtet glimt av den ekte Pål, mellom de mange pubertale låtene han og makkeren Jaa9 har bygget sin over 13 år lange musikkarriere på.  

Alt lå med andre ord til rette for en svært lovende solo-oppfølger, men i lojalitetens navn får vi nå altså rapduoens fjerde/femte album (alt ettersom om man regner «Lasse» og «Geir» som én skive eller ikke).  

Den fine førstesingelen «Alt på stell» var et håpefullt løfte om en videreføring av Styggens magi, med elementer av den samme, velfungerende tenåringsnostalgien vi kjenner igjen fra kolleger som Vaular og Arif. Etter noen gjennomlyttinger av «Føkk ferie» blir det likevel klart at formelen stort sett er den samme, og selv om albumets presseskriv hinter til en musikalsk modningsprosess, er dette først og fremst Jaa9 & OnklP slik vi er vant til å høre dem.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer