Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Jan Ove Ekebergs nye vikingserie er en innertier

Maner fram barsk poesi.

VIKINGKONGE: Jan Ove Ekebergs nye roman handler om vikingkongen Harald Hardråde.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
VIKINGKONGE: Jan Ove Ekebergs nye roman handler om vikingkongen Harald Hardråde. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Harald Hardråde var konge i Norge fra 1046 til 1066. Som navnet tilsier, var han en røff hersker. TV 2-journalist og forfatter Jan Ove Ekeberg gir nå ut første bok i serien om mannen som regnes som den siste vikingkongen.

Som historisk skrøne og spenningsroman er den lytefri. Med et driv som holder oss i age, et røft poetisk språk, og miljø - og personskildringer som i hvert fall oppleves autentiske.

Handlingen starter på Stein gård på Ringerike i 1028. Der bor den bråsinte trettenåringen Harald, med sin vakre og mektige kongemor Åsta og søsteren Ingerid. Halvbroren Olav — senere Olav den hellige — har måttet oppgi Norge til Knut den mektige. Han drar i dekning hos Fyrst Jaroslav i det russiske riket, men etterlater den enarmede oldingen Rane Kongsfoster på Stein. Den navngjetne viking og ulvhedin Rane får i oppdrag å lage en ekte kriger av ustyrlige Harald. Det blir harde læreår for unggutten, og vi følger det odde paret på en farefull ferd mot Olav, som bygger seg opp en hær for å ta igjen kongeriket.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?