Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Jesus og «True Blood» i samme bok

«Udødelighetens historie» fortaper seg i en overdose av gru, grøss og gørr.

VAMPYRER: Dag Øistein Endsjø har med en popkulturell analyse av tv-serien «True Blood» i sin bok om udødelighetens historie.
Foto: NTB SCANPIX
VAMPYRER: Dag Øistein Endsjø har med en popkulturell analyse av tv-serien «True Blood» i sin bok om udødelighetens historie. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Det som kunne ha blitt en interessant idéhistorisk gjennomgang av et tidløst tema, fortaper seg i en overdose av gru, grøss og gørr. Boka med undertittelen «Fra Jesus? oppstandelse til zombier, antioksidanter og barn i ilden» etterlater en følelse av at forfatteren dyrker det makabre og bisarre, som om han trodde det skulle virke pirrende også på andre.

Religionsforsker, samfunnsdebattant, menneskerettighetsaktivist og professor i religionsvitenskap ved Universitet i Bergen, Dag Øistein Endsjø, skal liksom ha med alt fra «Odysseen» til «True Blood».

Han behersker ikke begrensningens kunst og gaper for høyt i sin liksomsjokkerende omgang med zombier og vampyrer, lemlesting og helgenkoking, brenning av barn og dypfrysing av gamlinger, hekser og daudinger. You name it.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?