Anmeldelse: John Boyne vil vise hvordan en liten gutt kan bli nazist

Ny ungdomsroman fra suksessforfatter.

HØYE FORVENTNINGER: John Boynes nye roman innfrir ikke helt forventningene skapt av bestselgeren hans fra 2006: «Gutten med den stripete pyjamasen.»
HØYE FORVENTNINGER: John Boynes nye roman innfrir ikke helt forventningene skapt av bestselgeren hans fra 2006: «Gutten med den stripete pyjamasen.» Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Irske John Boyne opplevde en eventyrlig suksess med romanen «Gutten med den stripete pyjamasen» (2006), om Bruno som er sønn av en Nazi-offiser. Niåringen får en venn på innsiden av gjerdet til konsentrasjonsleiren som faren bestyrer. Historien begeistret kritikere, ble filmatisert og leses i mange norske klasserom.

Også i årets «Gutten på toppen av fjellet» er krigen rammen. Handlingen starter i 1936, i Paris, der Pierrot bor med fransk mor og tysk far. Faren er skadet av første verdenskrigs traumer og dør. Moren dør kort tid etter og Pierrot må forlate alt, inkludert den jødiske bestevennen.

50
%
RABATT

BLACK WEEK

BLACK WEEK

Halvår
39 kr/pr. mnd
Totalt 234kr/for 6 mnd
Få 50% rabatt nå

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer