Anmeldelse: Jon Fosses Wergeland-dikt står støtt på egne bein

Dikt fra Grotten.

I GROTTEN: Jon Fosse går i dialog med diktene til Henrik Wergeland. Her fra da han flyttet inn i Wergelands gamle bolig, Grotten. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
I GROTTEN: Jon Fosse går i dialog med diktene til Henrik Wergeland. Her fra da han flyttet inn i Wergelands gamle bolig, Grotten. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før han i høst gikk på podiet i kulturhuset Harpa i Reykjavik, var det ikke lenger snakk om hvorvidt Jon Fosse endelig ville få Nordisk Råds litteraturpris, men om Nordisk Råd endelig skulle få æren av å smykke seg med Jon Fosse som en av sine prismottakere. Hans ledende posisjon som dramatiker er anerkjent verden over.

Hans innflytelse som romanforfatter er udiskutabel. Poeten Jon Fosse er også bejublet, om enn noe mer beskjedent. Han har skrevet poesi jamnt og trutt i tredve år, og i mine øyne utgjør diktene hans en vel så viktig bestandel av forfatterskapet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer