Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Jonas Hassen Khemiris bok er glitrende komponert, men overlesset

En flott kjærlighetshistorie blir tidvis overskygget av samfunnsengasjement.

DOBBELTAKTUELL:Jonas Hassen Khemiri er aktuell med både ny bok på norsk, og et teaterstykke på Det Norske Teatret.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DOBBELTAKTUELL:Jonas Hassen Khemiri er aktuell med både ny bok på norsk, og et teaterstykke på Det Norske Teatret. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Da Jonas Hassen Khemiri debuterte i 2003 med «Ett öga rött» var det på et «kebabsvensk» som vakte oppsikt, og popularitet. Khemiri, som har svensk mor og tunisisk far, ble raskt en talsmann for den unge generasjonen av storbysvensker med innvandrerbakgrunn.

Nå, tretten år og fem bøker senere, er han dobbeltaktuell med roman og premiere på det kapitalistkritiske stykket «[Tilnærma lik]» på Det norske teatret i Oslo.

Også i boka «Alt jeg ikke husker» blir pengenes sterke makt, også over vennskap, tematisert, men det er kun et av mange temaer Khemiri vil rekke over, noe som fører til at alt ikke blir skildret med like mye innsikt og fokus.

Ulike former for sannhet

I sentrum for fortellingen står Samuel, en mann i tjueårene med nord-afrikansk far og svensk mor. Han er død, og det er usikkert om det var et selvmord eller en ulykke. Gjennom intervjuer med hans nærmeste ønsker en forfatter å avdekke «sannheten» om Samuel, men de ulike personene motsier ofte hverandre, og forfatterens egne erfaringer trenger seg også inn i historien. Slik får Khemiri godt frem umuligheten av den ene, store objektive sannheten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?