Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Jørgen Jægers siste krim er solid vare

Sørgelig dagsaktuell krim.

AKTUELL: I årets bok er Jæger sørgelig dagsaktuell, skriver anmelderen.
AKTUELL: I årets bok er Jæger sørgelig dagsaktuell, skriver anmelderen.Vis mer

Jørgen Jægers krimromaner om Ole Vik og hans kolleger ved lensmannskontoret i Fjellberghavn har etter hvert fått en stor leserskare. Det er forståelig.

Mens den moderne kriminalromanen ofte velter seg i vold og gørr og bunnløs kynisme, utstråler Jægers fortellinger en personlig varme.

Det gjelder både rent språklig, og i hovedpersonenes karaktertrekk. Mye bamseklemmer og vennlige ord her. Utmerket. Dette er selve fingeravtrykket til både forfatteren og Ole Vik.

Uventet kast

I årets bok er Jæger sørgelig dagsaktuell. I Norge lever et stort antall kvinner under ulike former for beskyttelse. Enkelte til og med under ny identitet. Grunnen er i de aller fleste tilfeller den psykopatiske eksen som til enhver tid lurer i buskene. Han som aldri gir seg. Bokas hovedperson er nettopp en slik kvinne, som under nytt navn forsøker å få tilværelsen på beina igjen for seg og sine. Ikke langt fra Fjellberghavn har hun slått seg ned med sin nye familie. Men en dag kommer jentungen hjem fra skolen totalt forandret. Noe har skremt henne. Eller noen. Når de forsøker å få henne til å snakke, går hun helt i lås.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.