Anmeldelse: «Jurassic World»

Alt er større, farligere og glattere.

SITT!  Chris Pratt trener velociraptorer i «Jurassic World», og når han driver med denslags  kvikner den glatte storsatsningen til.
SITT! Chris Pratt trener velociraptorer i «Jurassic World», og når han driver med denslags kvikner den glatte storsatsningen til. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er sjelden å oppleve en blockbuster som så presist beskriver sitt eget problem. Og som antyder at alt ville vært mye bedre om det ikke hadde vært for publikum. I laboratoriet i fornøyelsesparken «Jurassic World» snakker investorer og forskere om hvorfor de har følt seg presset til å genmanipulere fram nye dinosaurarter: Det holder ikke med en støvete Tyrannosaurus Rex for dagens blaserte gjester: De vil ha noe «større og farligere, med flere tenner».

Dette er eksistensberettigelsen til «Jurassic World» selv, den fjerde oppfølgeren til Steven Spielbergs blockbusterklassiker «Jurassic Park».

22 år har gått, men plottet er strengt tatt det samme: Innhegningene er ikke så gode på å hegne inn skarptannede kjøttetere som de burde vært, sleskt smilende slemminger med skjulte lojaliteter gjør vondt verre. Vakter blir dinomat og et søtt søskenpar må reddes fra samme skjebne av to kollegaer med profesjonelle uenigheter og romantisk gnist.

Mangler eventyrlighet Det er Bryce Dallas Howard og Chris Pratt som spiller Claire og Owen, den stressa direktøren og den rufsete dinosaurtreneren som må samarbeide om å redde dagen. De er et tiltalende par, og særlig Pratts ukuelige, skøyeraktige avslappethet gjør sitt for å forankre lokalapokalypsen i noe muntert hverdagslig. Motsetningene mellom dem er av det aller mest forutsigbare slaget, inkludert hans oppgitthet over hennes høyhælte sko, men fungerer. Og når Owen kommanderer og belønner sine fire velociraptorer omtrent slik han ville forholdt seg til fire dødbringende delfiner, kvikner det til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.