Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Katten som kom på besøk og snudde livet på hodet

Anmeldelse: Nydelig roman om tilværelsens mysterier.

JAPANSK KUNST er full av katter. Her er det selveste Hokusai (1760-1849) som har skapt en kattescene. Poeten Takashi Hiraide er Norgesaktuell med romanen "Katten", som er blitt en bestselger verden over.
JAPANSK KUNST er full av katter. Her er det selveste Hokusai (1760-1849) som har skapt en kattescene. Poeten Takashi Hiraide er Norgesaktuell med romanen "Katten", som er blitt en bestselger verden over. Vis mer

Kattebøker er en egen sjanger. Og da mener jeg ikke bare faglitterært, der det fins utallige bøker om katteslag, kattestell, kattepsykologi, kattehistorier, kattemyter, kattefotografering, kattekunst, utstillingskatter, kattefargelegging, kattefigurer, kattebrettspill, katteintelligens, kattesykdommer, villkatter og rasekatter, kattemat, og så videre i en endeløs rekke temaer.

Men katter figurerer også i bøker der katten er hovedperson i fortellinger, gjerne romaner eller noveller, eller i dikt og memoarer. Forfattere og kunstnere i sin alminnelighet har en tendens til å knytte seg til katter, og mange både skriver om dem og lager bilder av dem.

Katter hvor du snur deg

Kattefascinasjon har fått T.S. Eliot til å lage en hel diktsamling, som seinere ble musikalen «Cats», og Louis Ferdinand Celine til å skildre sin flukt gjennom nazi-Tysklands siste dager med katten Bebert på slep. Magiske katter fins i så forskjellige verk som Edgar Allan Poes «Den svarte katten», Lewis Carrolls «Alice i eventyrland» og Mikail Bulgakovs «Mesteren og Margarita».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?