KONTRASTER: Illustrasjonene til Angry Birds-tegner Pasi Pitkänen viser gjerne bittesmå mennesker i svære interiører. Og innimellom dukker det opp populærkulturelle referanser som voksne lesere kanskje vil ta litt raskere enn de yngste. Illustrasjon fra «Kepler62: Nedtelling»
KONTRASTER: Illustrasjonene til Angry Birds-tegner Pasi Pitkänen viser gjerne bittesmå mennesker i svære interiører. Og innimellom dukker det opp populærkulturelle referanser som voksne lesere kanskje vil ta litt raskere enn de yngste. Illustrasjon fra «Kepler62: Nedtelling»Vis mer

Anmeldelse: «Kepler62» er dystopisk sci-fi for barn i slukealderen

Ny, ambisiøs serie fra norsk-finsk stjernetrio.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Erfarne Bjørn Sortland er klar med et nytt, ambisiøst serieprosjekt, i samarbeid med finnene Timo Parvela og Pasi Pitkänen.

«Kepler62» er dystopisk sci-fi for barn i slukealderen: Rikt illustrerte, lettleste bøker med intrikat, nesten kafkaesk plott — i alle fall til å begynne med.

Sortland og Parvela har skrevet hver sin bok, og leserne kan selv bestemme hvilken de vil åpne først. Siden skal de suppleres av én ny bok hvert halvår.

Romekspedisjon

Hovedpersonen i Sortlands bok er Marie (14), den dypt ensomme datteren til en steinrik våpenhandler. Etter å ha betalt en gjeng datanerder for å runde et kjempevanskelig dataspill for henne, får hun tilbud om å bli med på en ekspedisjon til planetsystemet Kepler62. Parvelas bok handler om de fattige brødrene Ari og Joni, som tilsynelatende tilfeldig får kloa i det samme spillet. Vi er et ukjent antall år inn i framtida, og jorda har blitt et ganske ukoselig sted, forstår vi.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn