Anmeldelse: «Knight of Cups»

Opphøyet umodenhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det skjer noe med berømte karakterskuespillere idet de tar steget inn i en av regissør Terrence Malicks senere filmer. De får dette dette slørete, fraværende, ulykkelige blikket, og beholder det stivt festet på ingenting. Sean Penn hadde det i «Tree of Life», Christian Bale sklir inn i samme modus i «Knight of Cups».

Antagelig er det ment å virke sjelfullt. Det går fort over til å virke som standarduttrykket til noen som tar sjelen sin litt for alvorlig.

For «Knight of Cups» er underlig umoden til å være laget av en så erfaren mann. Bale spiller manusforfatteren Rick, en vandrende førtiårskrise i Armani som går rundt og lurer på hvordan det kan ha seg at han ikke føler noe, til tross for kometkarrieren i Hollywood, sportsbilen, designerklærne, festinvitasjonene, og rekken av blendende vakre kvinner som står og tripper etter å komme opp i sengen hans.

Kvinner som pynt I løpet av to timer oppsøker han seks av dem: Ekskona (Cate Blanchett), en gift kvinne han hadde en affære med (Natalie Portman), en stripper som purrer «det er noe mørkt i deg» fra scenekanten (Teresa Palmer), en modell med ekstremt lite på hjertet (Freida Pinto), en kunstnerspire med rosa hår (Imogen Poots) og en storøyet uskyld (Isabel Lucas).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.