Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Knut Nærum kan krimsjangeren godt nok til å tulle med den

Trivelig, mangfoldig og smart.

MØT KJELL NILSEN:  Knut Nærum er ute med sin tredje kriminalroman med Kjell Nilsen, krimforfatter og sekretær i Rivertonklubben, i hovedrollen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MØT KJELL NILSEN: Knut Nærum er ute med sin tredje kriminalroman med Kjell Nilsen, krimforfatter og sekretær i Rivertonklubben, i hovedrollen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Krimlitteraturen er et egnet objekt for parodi, full som den er av fantasifulle ugjerninger og selvhøytidelige helter. Likevel er det få som tuller med den. Et unntak er Knut Nærum, som nå er ute med sin tredje krim med Kjell Nilsen i hovedrollen.

Nilsen er krimforfatter og sekretær i Rivertonklubben. Han forteller denne historien samtidig som han forsøker å skrive en annen. Når han ikke får det til, innser han at den historien han nettopp har fortalt, altså denne, er romanen.  

Mystisk dødsfall

«Etter at min venn Sverre døde på fjellet, hadde jeg hatt begrenset omgang med de svært, svært rike, og jeg savnet det. De er alltid morsomme å være sammen med. Kanskje fordi de drikker på hverdager.»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.