Laila Bokhari er terrorforsker og statssekretær ved Statsministerens kontor. Hun er nå ute med bok om sin fars liv og prosjekter, og hvordan det har vært å overta fabrikken etter ham i det konfliktfylte Punjab. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Laila Bokhari er terrorforsker og statssekretær ved Statsministerens kontor. Hun er nå ute med bok om sin fars liv og prosjekter, og hvordan det har vært å overta fabrikken etter ham i det konfliktfylte Punjab. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Anmeldelse: Laila Bokhari driver kulturkamp i praksis

Filleryene som ble skole.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den fremtredende terrorekspert, stassekretær, og annet - Laila Bokhari - er kommet ut med bok om sin fars liv og verk.

Det er en gripende historie, der kulturmøtet mellom pakistansk overklasseliv og norsk Lillehammer-nøkternhet fører til et konkret prosjekt for en jenteskole i Pakistans Punjab-region.

Finansieringen er hovedsaklig basert på overskudd fra Yawar Bokharis produksjon av filleryer for det norske markedet, en virksomhet som fikk satt opp en fabrikk i småbyen Sultanabad og spredde fargerike filleryer derfra over bygd og by i Norge.

Pappas liv

Boka kan ses som delt i tre seksjoner. Første del er pappas liv, hans bakgrunn, tiden i London, møtet med Lillehammer-jenta Brit Frøydis som han giftet seg med, begivenhetene fram til filleryeproduksjon og til han dør av lungekreft.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn