Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Lars Kepler står bak årets hittil merkeligste thriller

På tur i dødsriket.

DEN NYE KEPLER: Den svenske suksessduoen Lars Kepler har forlatt politikrimmen og skrevet thriller fra det hinsidige.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DEN NYE KEPLER: Den svenske suksessduoen Lars Kepler har forlatt politikrimmen og skrevet thriller fra det hinsidige.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lars Kepler har raskt blitt en av nordisk krims største eksportvarer, og det har slett ikke vært ufortjent. Nå har de forlatt den klassiske politikrimmen til fordel for noe helt annet.

Action i to dimensjoner

«Playground» kan best beskrives som en thriller fra det hinsidige. Dramaet foregår ikke på to tidsplan, men i to dimensjoner.

Romanens hovedperson er den kvinnelige løytnanten Jasmin Pascal-Anderson, som blir skutt under et oppdrag i Kosovo. Hun overlever, men får hjertestans, og i løpet av tida det tar å redde henne rekker hun å se hva som befinner seg på den andre siden: en slags mellomstasjon som minner om en kinesisk landsby. Her vandrer mennesker rundt. De venter ikke på frelse eller fortapelse, men på den endelige bekreftelsen på at de er døde - eller på det motsatte. Beviset på det siste er en metallbrikke de bærer rundt halsen, et visum tilbake til livet.  

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?