FORHISTORIEN: «Ridderen av de syv riker» forteller historien om to personer som levde 90 år før handlingen i tv-serien «Game of Thrones» utspiller seg, og lar oss blant annet bli bedre kjent med Daenerys Targaryens oldefar - som hun åpenbart slekter ganske så mye på.
Foto: HBO NORDIC / FRA TV-SERIEN «GAME OF THRONES»
FORHISTORIEN: «Ridderen av de syv riker» forteller historien om to personer som levde 90 år før handlingen i tv-serien «Game of Thrones» utspiller seg, og lar oss blant annet bli bedre kjent med Daenerys Targaryens oldefar - som hun åpenbart slekter ganske så mye på. Foto: HBO NORDIC / FRA TV-SERIEN «GAME OF THRONES»Vis mer

Anmeldelse: Lengter du etter fortsettelsen på «Game of Thrones»? Les denne

«Ridderen av de syv riker» er en engasjerende og spenningsfylt novellesamling fra Westeros.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I snart fem år har fansen ventet utålmodig på sjette bok i fantasysagaen «En sang om is og ild», også kjent som bøkene bak tv-serien «Game of Thrones». Kanskje kommer den allerede om få måneder, for tv-serien har nå tatt igjen handlingen i bøkene, og en ny sesong er ventet på skjermen i april neste år. Det dreier seg om et eksepsjonelt etterlengtet nytt kapittel - selv om det er et halvt år siden foreløpig siste episode ble sendt, kommer det nesten daglig nyhetsmeldinger om innspillingen, forfatteren, serien eller skuespillerne.

Vi vil vite hvordan det går med Jon Snow & co, og vi vil vite det nå!

Men i høst kom en bok som kan korte ned ventetiden litt. «Ridderen av de syv riker» består av tre fortellinger fra Game of Thrones-universet, lagt til 90 år før hovedhandlingen tar til. De er publisert hver for seg tidligere, men først nå samlet i én bok. Alle handler om et besynderlig radarpar kalt Dunk og Egg, og forfatter George R.R. Martin har sagt at han planlegger en hel serie noveller om dem. Såfremt det ikke er til hinder for hans viktigste skrivejobb (som han strengt tatt burde bruke dag og natt på), sier jeg ikke nei takk til det.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn