ESSAYETS FAR: Michel de Montaigne (1533-1592) skapte det selvreflekterende, fortellende og moderne essayet, brukt i Norge av forfattere fra Ludvig Holberg til Aasmund Olavsson Vinje, fra Georg Johannesen til Ole Robert Sunde. Montaignes tanker er tema for boka «En sommer med Montaigne».
ESSAYETS FAR: Michel de Montaigne (1533-1592) skapte det selvreflekterende, fortellende og moderne essayet, brukt i Norge av forfattere fra Ludvig Holberg til Aasmund Olavsson Vinje, fra Georg Johannesen til Ole Robert Sunde. Montaignes tanker er tema for boka «En sommer med Montaigne».Vis mer

Anmeldelse: Leser du «En sommer med Montaigne», risikerer du å bli et klokere menneske

Tar du sjansen på det?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Å spå hvilke bøker som kan komme til å bli bestselgere, er vanskeligere enn den første og beste bokhandlerkjede aner. Man kan selvsagt tro på enkelte bøker og tvile på andre, man kan legge til rette ved nærmest å dytte bøker på kundene, likevel følger leserne i blant sine egne besynderlige veier.

Få kunne for eksempel tenke seg at en hverdagsfilosofisk bok om å hogge og stable ved skulle bli en stor suksess. Eller at en bok om å temme en hønsehauk skulle forføre både lesere og kritikere. Eller hva med en barnebok bygd på pensum til forberedende i filosofi?

Enda merkeligere er det at den franske forfatteren Marguerite Duras? bok «Å skrive» plutselig ble en alternativ «bestselger» i Norge. Eller at Fernando Pessoas fabelaktige «Uroens bok» plutselig - flere år etter at den ble utgitt - ble en kultfavoritt takket være en iherdig, litterær idealist og pusher.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn