MISTRØSTIG: Jeg bare lever og lever og lever, tenker hovedpersonen i Liv Marit Webergs morsomme ungdomsroman om en ung, tafatt kvinne på bristepunktet. Boka henvender seg til unge voksne. Foto: Forlaget
MISTRØSTIG: Jeg bare lever og lever og lever, tenker hovedpersonen i Liv Marit Webergs morsomme ungdomsroman om en ung, tafatt kvinne på bristepunktet. Boka henvender seg til unge voksne. Foto: ForlagetVis mer

Anmeldelse: Liv Marit Webergs svarte humor slekter på Erlend Loe

En morsom og ømhjertet ungdomsroman.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En ennatts-affære i Liv Marit Webergs ferske ungdomsroman, «Det er heldigvis ingen som trenger meg,» avføder følgende dialog om sexen: «Jaja,» sier jeg, «det var vel ikke det helt store, det heller.» «Nei,» sier Eirik, «vi er virkelig feil for hverandre.» «Ja, uff,» sier jeg, «men, men.» 

Den hjelpeløse replikkvekslingen oser av klein etterstemning og viser Webergs fremste talent. Hun har en fingerspissfølelse for livets tragikomiske sider og tegner et presist og lattervekkende bilde av et ungt menneske nær bunnen.  

I grøfta

Boka er en frittstående oppfølger til debuten «Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til» (2014), som fikk Kulturdepartementets litteraturpris. I årets fortelling flytter hovedpersonen fra kjæresten. Hun prøver å finne noe å gjøre, men følelsen av meningsfullhet er mikroskopisk. Fremstøtene for å få litt hjelp, enten det er av selvhjelpskurs eller av moren, havner i grøfta:  

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn