Anmeldelse: Luke Elliot - «Dressed for the Occasion»

Mørk crooning fra USAs østkyst — og Østfold.

SLITT REVOLVER: En røst som synger mens livet er varmt, som glir inn og ut av trøbbel, som forteller om togrøverier med en sigar i munnvika og har en slitt revolver i jakkelomma, skriver Dagbladets anmelder. Foto: Jørn Veberg / PROMO
SLITT REVOLVER: En røst som synger mens livet er varmt, som glir inn og ut av trøbbel, som forteller om togrøverier med en sigar i munnvika og har en slitt revolver i jakkelomma, skriver Dagbladets anmelder. Foto: Jørn Veberg / PROMO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Luke Elliot — navnet er av den typen du er sikker på du har hørt før.

Men hvem er det snakk om? En revolvermann fra ville vesten? En gangster? En helt vanlig fyr? Eller en rocker? Kanskje det hele på en gang?

Stemmen hans kommer fra alle plasser og ingensteds, energisk og tilbakelent, lidenskapelig og livstrett. På samme tid. En røst som synger mens livet er varmt, som glir inn og ut av trøbbel, som forteller om togrøverier med en sigar i munnvika og har en slitt revolver i jakkelomma. Beat-eleganse Luke Elliot er fra New Jersey. Han er mindre rocka enn Sinatra, og mer av en crooner enn Springsteen. Men i slekt med begge. Han skriver sanger med Jackie Levens beat-eleganse og Stan Ridgeways drift mot gangsterromantikk, Nick Lowes dødsdrift og Richard Hawleys sans for det storslåtte.

Han drar bare én cover, Tim Hardins «Reason to Believe», kjent i versjoner med haugevis av artister, fra Peggy Lee og Bobby Darin til Ricky Lee Jones og Neil Young. Luke Elliot har en sterk og bærende vokal, som løfter denne melankolske kjærlighetssangen til store høyder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer