Anmeldelse: Maktbalansen i «Game of Thrones» vakler

Hvordan i huleste skal det gå med Tyrion?

PLOTTER 1: Cersei og Jamie Lannister er bekymret for datteren Myrcella, som befinner seg i Dorne. Foto: HBO
PLOTTER 1: Cersei og Jamie Lannister er bekymret for datteren Myrcella, som befinner seg i Dorne. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-SERIE: Det åpner med seriens hittil første flashback: En ung og arrogant Cersei Lannister drar med seg ei venninne ut i skogen for å bli spådd av en heks.

Hun er sitt sedvanlig ufordragelige jeg mot heksa. «Skal jeg gifte meg med prinsen?» spør hun.

Svaret er såpass blodig og forferdelig at det kan være med å forklare hvem og ikke minst hva Cersei har blitt på sine eldre dager - samtidig som det setter stemningen for sesongen.

For du trodde vel ikke at noen var trygge?

Spenningsnivået Er «Game of Thrones» 2010-tallets største tv-seriefenomen? Siden premieren på betalkanalen HBO i 2011 har kultstatusen rundt filmatiseringen av George R.R Martins fantasyklassiker eskalert ved hvert eneste blodige sverddrap, ved hvert eneste kupp, ved hver eneste pupp.

Så når sesong fem nå har premiere er spørsmålene flere: Kommer serieskaperne D.B Weiss og David Benioff til å klare å opprettholde spenningsnivået nå som flere sentrale maktpersoner har avgått ved døden?

Dette er den første sesongen der plottet, for å kunne klare å binde det hele sammen til slutt, etter sigende skal begynne å avvike mye fra bøkene. Kommer fansen til å akseptere den nye handlingen? Klarer serieskaperne å holde på den røde tråden?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.