Anmeldelse: Marit Eikemo viser igjen hvor god hun er

Original, vittig og karikert beretning om våre karrige eksistensbetingelser.

TREFFENDE: Marit Eikemo skriver godt, oppslukende og treffende om vaklende felleskap og bunnløs ensomhet.
Foto: NTB SCANPIX/ Mimsy Møller/ Samfoto
TREFFENDE: Marit Eikemo skriver godt, oppslukende og treffende om vaklende felleskap og bunnløs ensomhet. Foto: NTB SCANPIX/ Mimsy Møller/ SamfotoVis mer

«Kva skal vi med kvarandre?» spør Agnes i Marit Eikemos roman «Alt inkludert». Det er et originalt dypdykk i vaklende felleskap og bunnløs ensomhet. Og beskriver - med gjenkjennelig eikemosk vidd -  hvor intetsigende våre liv er, om vi skreller det for tingene vi omgir oss med. Hovedpersonen Agnes er nærmest patologisk hjelpeløs. Hun og den seks år gamle Maja flytter inn i et forsoffent hybelhus, i et ellers pent boligstrøk. De to ankommer nokså pengelense med hver sin koffert, og har tilsynelatende hverken slekt eller fortid. Vi får hvert fall ikke vite noe om den. Hybelen er umøblert. Etter å ha sovet på klærne en tid, skjønner Agnes at de må ha noen møbler.  Hun går via Finn.no, og får de merkeligste fortellinger og tilbud. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.