Anmeldelse: Marit Larsen tar full kontroll

Gir ut et fem nye låter Joni Mitchell kan være stolt av.

MINIALBUM: Marit Larsen gir ut sitt mest folk-pregete album i karrieren, et særdeles smakfullt minialbum kalt «Joni Was Right». Foto: Ingrid Pop
MINIALBUM: Marit Larsen gir ut sitt mest folk-pregete album i karrieren, et særdeles smakfullt minialbum kalt «Joni Was Right». Foto: Ingrid Pop Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MINIALBUM: Det ligger mye inspirasjon og framfor alt ærefrykt i tittelen på Marit Larsens første utgivelse på to år, «Joni Was Right».

Joni Mitchell De fleste som kjenner til Marit skjønner med en gang at Joni bærer etternavnet Mitchell — en unik singer/songwriter som har inspirert et par generasjoner låtskrivere over hele verden.

Kanadieren (73) fikk sitt kommersielle gjennombrudd med «Court & Spark» i 1974, og 41 år yngre Marit fra Lørenskog har aldri lagt skjul på at hun er blodfan.

Laurel Canyon Mitchell var «dronninga» av Laurel Canyon, som var lekegrinda til Crosby, Stills & Nash (og delvis Young), The Byrds, The Mamas & The Papas, Buffalo Springfield og Jackson Browne på 70-tallet.

Marit har ikke flyttet til Laurel Canyon, det bare virker sånn. Særlig sistesporet «A Stranger Song» minner om stemningen i det kjente «nabolaget» i Hollywood Hills. En skikkelig gromlåt!

En annen av Marits helter er amerikanske Gillian Welch (48), som har et unikt uttrykk der hun forener country og folk.

Pop goes folk Også Larsen har vært åpen for å teste ut musikalske grenser, fra hun startet som barnestjerne sammen med Marion Ravn i M2M og til hun fant sin egen stil som soloartist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer