ANMELDELSE: Mark Knopfler i trivselgiret

Dire Straits-legenden er på norgesturné.

TURNÉPREMIERE: Mark Knopfler startet sin norgesturné i Stavanger og DNB Arena mandag kveld. De neste dagene besøker han Bergen, Oslo og Trondheim. Foto: Tommy Ellingsen/DAGBLADET
TURNÉPREMIERE: Mark Knopfler startet sin norgesturné i Stavanger og DNB Arena mandag kveld. De neste dagene besøker han Bergen, Oslo og Trondheim. Foto: Tommy Ellingsen/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Til tross for at han har en egen hypeman i dressjakke dekorert med det britiske flagget til å introdusere han, byr ikke kvelden på de store utskeielsene. Tempoet  blir aldri særlig høyere enn i åpningskuttet, «Broken Bones», fra den jevnt over bejublede sisteskiva, «Trakcer».

JJ Cale-ånden ligger som et slør bak det syv mann sterke bandet, som for anledningen har hektet på seg et funky groove de jobber iherdig med låten igjennom.

Dire Straits-legenden er på et utvidet norgesbesøk med både Bergen, Oslo og Trondheim som turnéstopp etter at Stavanger har fått sitt.

Tilbakelent Han er et studium, godeste Mark Knopfler. På mange måter må han sies å være en slags mester i tilbakelenthetens kunst. Det er ikke lett å forestille seg han ta seg en joggetur, eller kjefte på naboen over hekken. I Knopfler-universet er det ingen brå bevegelser, eller stemmer som heves. Dialogene flyter sakte og inneholder få ord. Men han velger dem med omhu, og det meste gir veldig klar mening.

Det er lunt og godt i DNB Arena, når han begynner å leke seg oppover gitarhalsen med «bottle neck'en» i «Corned Beeft City». Det gynger på nesten samme vis som 1978. Sånn det skal være når Mark Knopfler er sjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.