Anmeldelse: «Min lille søster»

Et vaklende anoreksidrama som reddes av sin tolv år gamle hovedrolleinnehaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Noen ganger er et ansikt nok. Noen ganger skal det ikke mer til for å skape stor filmkunst. Man kan gi ansiktet replikker, og sette dets mimikk inn i en sammenheng som lader hvert enkelt uttrykk med en kompleks og konkret betydning, men til syvende og sist er det ansiktets fysiske utforming og subtile gester som trekker publikum inn og tviholder på dets oppmerksomhet. Og det er nettopp et slikt ansikt «Min lille søster» og dens tolv år gamle hovedrolleinnehaver Rebecka Josephson er velsignet med.

Anorektisk Josephson spiller Stella, en jente som aner at puberteten er i ferd med å nærme seg et sted i det fjerne, men som inntil videre lever i skyggen av sin vakre og talentfulle storesøster Katja. Katja er en dyktig kunstløper, og fra lillesøsters perspektiv synes hun å mestre tilværelsen på en måte Stella selv aldri vil være i stand til. Men Katja er ikke den eneste årsaken til at Stella tilbringer all sin ledige tid i ishallen, for den bråmodne tolvåringen er også forelsket i søsterens tyske trener Jacob.

Det ingen vet er at Katjas jerndisiplin er i ferd med å ta knekken på henne. Og når Stella oppdager at søsterens strenge diett har utviklet seg til en alvorlig spiseforstyrrelse, sverger Katja henne til taushet ved å true med å fortelle alle om hennes følelser for Jacob. Dermed tvinges den lille søsteren til å bære en stor samvittighetsbyrde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.