Anmeldelse: «Money Monster»

Jodie Fosters trashy finansthriller er god så lenge den ikke prøver å være viktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det verste man kan si om Jodie Fosters «Money Monster» er at den har veldig lyst til å være noe mer enn en underholdende Hollywood-film. Foster har laget en enkel og medrivende thriller som er spekket med typete rollefigurer og billige, men effektive twister — problemet er at hun samtidig ønsker å si noe dypsindig om amerikanske medier og den globaliserte økonomien. For i møte med en økende misnøye med et dysfunksjonelt kapitalistisk system griper Foster til utdaterte satiriske virkemidler.

Dagsaktuell George Clooney spiller den glatte Wall Street-guruen Lee Gates, som i kraft av å lede det hyperaktive økonomiprogrammet «Money Monster» har opparbeidet seg en betydelig innflytelse blant amatørinvestorer. Utgangspunktet for historien er at mange av disse småsparerne nylig har tapt betydelige summer etter at Gates anbefalte investeringsfondet Ibis, som tapte hundrevis av millioner av dollar da en av deres aksjeroboter handlet i strid med sin egen programmering.

En av de som mistet sparepengene er Kyle Budwell (en eksplosiv Jack O'Connell), som tar Gates som gissel under en direktesending, og krever at han og Ibis-sjefen Walt Camby (Dominic West, anonym) påtar seg ansvaret for å ha kastet bort vanlige hardtarbeidende amerikaneres oppsparte midler. Og i et forsøk på å hale ut tiden, føyer Gates og hans produsent Patty Fenn (Julia Roberts, autopilot) seg etter Budwells krav, hvilket etter hvert fører til en rekke pikante avsløringer om Ibis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer