FRA BOKA: «Det dype, salte, svarte havet ruller mot oss, kaldt og likegyldig,helt uten empati. Ikke engasjert, bare seg selv. Dette er hva det gjør til hverdags, det trenger ikke oss til noe, det bryr seg ikke om våre forhåpninger, redsler — og overhodet ikke om våre beskrivelser. Havets mørke tyngde er en overlegen kraft.»

Foto: Agnete Brun / Dagbladet
FRA BOKA: «Det dype, salte, svarte havet ruller mot oss, kaldt og likegyldig,helt uten empati. Ikke engasjert, bare seg selv. Dette er hva det gjør til hverdags, det trenger ikke oss til noe, det bryr seg ikke om våre forhåpninger, redsler — og overhodet ikke om våre beskrivelser. Havets mørke tyngde er en overlegen kraft.» Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

Anmeldelse: Morten Strøksnes' bok er en strålende blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøne

Får leseren på kroken i bok om havets mysterier.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Det er til havet vi skal, havet - med sitt vann og sin tang og sine steiner,» skriver Jan Erik Vold i diktet «Det alle vet». Til «havet som venter oss alle».

Diktet dukker opp i hukommelsens fjæresteiner ved lesningen av Morten Strøksnes' bok «Havboka eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider». En bok spekket med kunnskap, fortellerglede og naturpoesi.

Nærgående studier

I de siste åra har det oppstått en litterær trend med en viss suksess i Norge; bøker som behandler til dels smale områder meget inngående. De kan handle om alt fra vedhogst til fjell og stein, fra matematikk til langrenn. Studier med appell til leserens behov både for lidenskap og leksikalsk viten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn