Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Morten Strøksnes' bok er en strålende blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøne

Får leseren på kroken i bok om havets mysterier.

FRA BOKA: «Det dype, salte, svarte havet ruller mot oss, kaldt og likegyldig,helt uten empati. Ikke engasjert, bare seg selv. Dette er hva det gjør til hverdags, det trenger ikke oss til noe, det bryr seg ikke om våre forhåpninger, redsler — og overhodet ikke om våre beskrivelser. Havets mørke tyngde er en overlegen kraft.»

Foto: Agnete Brun / Dagbladet
FRA BOKA: «Det dype, salte, svarte havet ruller mot oss, kaldt og likegyldig,helt uten empati. Ikke engasjert, bare seg selv. Dette er hva det gjør til hverdags, det trenger ikke oss til noe, det bryr seg ikke om våre forhåpninger, redsler — og overhodet ikke om våre beskrivelser. Havets mørke tyngde er en overlegen kraft.» Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

«Det er til havet vi skal, havet - med sitt vann og sin tang og sine steiner,» skriver Jan Erik Vold i diktet «Det alle vet». Til «havet som venter oss alle».

Diktet dukker opp i hukommelsens fjæresteiner ved lesningen av Morten Strøksnes' bok «Havboka eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider». En bok spekket med kunnskap, fortellerglede og naturpoesi.

Nærgående studier

I de siste åra har det oppstått en litterær trend med en viss suksess i Norge; bøker som behandler til dels smale områder meget inngående. De kan handle om alt fra vedhogst til fjell og stein, fra matematikk til langrenn. Studier med appell til leserens behov både for lidenskap og leksikalsk viten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?