KJENT LANDSKAP: Nic Pizzolattos roman «Galveston» foregår i det samme surrealistiske landskapet i Lousiana og Øst-Texas som TV-serien «True Detective», som forfatteren skapte etter å ha utgitt to bøker.
KJENT LANDSKAP: Nic Pizzolattos roman «Galveston» foregår i det samme surrealistiske landskapet i Lousiana og Øst-Texas som TV-serien «True Detective», som forfatteren skapte etter å ha utgitt to bøker.Vis mer

Anmeldelse: Nic Pizzolattos «Galveston» er et gnistrende godt noir-drama

Drøm og desperasjon i stort, øde Texas-landskap.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mens jeg har lest amerikaneren Nic Pizzolattos roman «Galveston», utgitt i USA i 2010, har det ikke vært til å unngå at Jim Webbs flotte sang fra 1969 har gynget gjennom hodet. Den ble gjort til en hitlåt med Glen Campbell og refererte til Vietnam-krigen som den gangen raste som verst:

Galveston, oh, Galveston, I still hear your seawaves crashin, while I watch the cannons flashin'. I clean my gun, and dream of Galveston.

Galveston er ellers ikke mye framme i nyhetene. Byen, som teller litt over 57 000 innbyggere, ligger på en øy ut mot Mexico-gulfen og er vennskapsby med Stavanger.

Roy Cady jobber som torpedo for en lokal smågangster i New Orleans. Han har søte minner om sitt livs kjærlighet ved strendene i Galveston, noe vi blir gjort oppmerksom på allerede etter noen få avsnitt, rett etter at vi har fått vite at han mener å lide av uhelbredelig lungekreft. Han har fått pusteproblemer og sett røntgenbilder som tyder på det. Og for igjen å sitere Jim Webb:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn