ANMELDELSE: Nico & Vinz - «That's How You Know»

Klimpre-klimpre til vi dør.

PÅ USTØ KURS: Den seneste singelen til gullguttene Nico & Vinz er en platt sommerlåt, ifølge vår anmelder. Foto: Warner
PÅ USTØ KURS: Den seneste singelen til gullguttene Nico & Vinz er en platt sommerlåt, ifølge vår anmelder. Foto: Warner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Når Nico & Vinz er i slaget, bruser musikken deres med en hjertelig humanisme. Derfor er det beint fram umulig å ikke unne osloguttene braksuksessen med «Black Star Elephant» og ledesingelen «Am I Wrong», den høyeste norske listeplasseringen på amerikanske hitlister siden «Take on Me».

Nicolay Serebas og Vincent Derys vinnende vesener, enten de befinner seg på en scene eller svarer på spørsmål foran en linse, er imidlertid neppe en tilstrekkelig årsaksforklaring på deres triumf.

Brorparten av æren bør nok tildeles deres fingerspissfølelse for den grunnleggende kollektivistiske musikken fra foreldrenes hjemland - henholdsvis Elfenbenskysten og Ghana - som løfter de tidvis banale tekstene fra navlebeskuende selvhjelp til sympatisk og storslått osshjelp.

Men i motsetning til den fortsatt ferske highlife-singelen «Fresh Idea», skorter dessverre «That's How You Know» på nærmest alt som ellers gjør Nico & Vinz så lett å like.

Fremfor å stå i et sonisk slektskap med nordamerikansk hiphop og vestafrikansk funk, deler den langt mer DNA med rødtoppen Ed Sheerans passiv-aggressive klimpring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer