Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Nydelig roman om en verdensomspennende katastrofe

Emily St. John Mandel har skrevet en original postapokalyptisk fortelling.

PRISNOMINERT: Den kanadiske forfatteren Emily St. John Mandel ble nominert til flere priser for romanen «Fordi overlevelse ikke er nok», deriblant National Book Award og PEN / Faulkner Award.


Foto: NTB SCANPIX / Mathieu Bourgois/Writer Pictures
PRISNOMINERT: Den kanadiske forfatteren Emily St. John Mandel ble nominert til flere priser for romanen «Fordi overlevelse ikke er nok», deriblant National Book Award og PEN / Faulkner Award. Foto: NTB SCANPIX / Mathieu Bourgois/Writer Pictures Vis mer

I utgangspunktet virker ikke romanen til kanadiske Emily St. John Mandel spesielt original. Postapokalyptiske historier om folk som strever for å finne fotfeste i etterkant av en katastrofe har vært en trend i flere år. Særlig i ungdomslitteraturen.

Men Mandels bok er ingen ungdomsroman, og heller ingen utpreget sjangerroman. Den minner om flere andre populære bøker, og er samtidig noe helt for seg selv.

Influensapandemi

Vi følger flere personer med løs tilknytning til hverandre. Jeevan er på teater i Toronto da hovedrolleinnehaveren, den fallerte Hollywood-skuespilleren Arthur Leander, får hjertestans på scenen. Samme kveld bryter en verdensomspennende influensapandemi ut. Den sprer seg uhorvelig raskt, og når den er over, er trolig 99,9 prosent av verdens befolkning utryddet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?