Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Oppfølgeren til «Shantaram» burde ikke vært utgitt

Parodisk blanding av Bruce Willis og Paulo Coelho.

LITT AV ET LIV: Australske Gregory David Roberts ble verdensberømt for bestselgerromanen «Shantaram», som bygger på hans egne opplevelser som tidligere bankraner og heroinmisbruker. Her sammen med kona, Prinsesse Francoise Sturdza, da Dagbladet møtte dem hjemme i Geneve i 2009. 
Foto: JØRN H. MOEN
LITT AV ET LIV: Australske Gregory David Roberts ble verdensberømt for bestselgerromanen «Shantaram», som bygger på hans egne opplevelser som tidligere bankraner og heroinmisbruker. Her sammen med kona, Prinsesse Francoise Sturdza, da Dagbladet møtte dem hjemme i Geneve i 2009. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer

Da australieren Gregory David Roberts debuterte med «Shantaram» (2008), tilhørte jeg dem som ble forført av den fantastiske «Papillon»-aktige røverhistorien om bankraneren som etter mange års flukt ble sperret inne og skrev sin livshistorie fra fengselet.

Nå kommer Roberts med en 800 siders oppfølger til den bestselgende selvbiografiske romanen. Den faller sammen som et korthus.

Det som i «Shantaram» var sjarmerende skurring; som det forblommede språket og romantiseringen av slummen, har nå tatt helt overhånd. Og skildringen av jeg-figuren er av det mest selvheroiserende — jeg vil nesten si klysete - jeg har lest.

Hovedpersonen Lin, eller Shantaram, er som i forrige bok til forveksling lik forfatteren selv. Den tidligere heroinavhengige bankraneren rømte fra fengsel i Australia og søkte tilflukt i slummen i Bombay, der han ble tatt under vingene av mafiabossen Khaderbhai. Nå er Khaderbhai død og Lins store kjærlighet Karla er gift med en korrupt lokalpolitiker. Lin selv bor sammen med vakre og ville Lisa, og livnærer seg av å forfalske dokumenter.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?