Foto: Pål Laukli
Foto: Pål LaukliVis mer

Anmeldelse: Oral Bee & Da Playboy Foundation - «Putter det ned 4ever»

Hysteriske punchlines og produksjoner i verdensklasse.

ALBUM: Etterhvert som norske rapfans både ble eldre og mindre selvhøytydelige, har den en gang sterkt forhatte Oral Bee fått plass i hiphopens «gode selskap». Mens labelkompisene i Yoguttene har blitt beskyldt for å bedrive rollespillrap, er det likevel vanskelig å definere Nesodden-veteranens enestående tilnærming til sjangeren. Er det humor? Er det seriøst?

«Putter det ned 4ever»

Oral Bee & Da Playboy Foundation

4 1 6
Plateselskap:

Oslo Records

Se alle anmeldelser

Svaret ligger et eller annet sted i den bisarre blandingen av historier om hjemstedet, damer, hatere og hans evige drøm om California-livet. Makkeren Mr. Pimp-Lotion er et kapittel for seg selv, da han rapteknisk både kan befinne seg i Erik og Kriss-segmentet, for så plutselig å dra på med et godvers.

Anmeldelse: Oral Bee & Da Playboy Foundation - «Putter det ned 4ever»

«Putter det ned 4ever» sine til tider hysteriske punchlines satt til side, er det likevel først og fremst guttas udiskutable Westcoast-produksjoner som utgjør den store forskjellen, og plasserer skiva godt innenfor rammene av såkalt «ordentlig» musikk.

Dette er 100% kompromissløst Oral Bee, og da vet du selv om du kommer til å bli irritert eller le deg i hjel av Nesodden-pimpens animerte univers.