Anmeldelse: Orhan Pamuk med ny roman om det fargerike og melankolske Istanbul

Om storbyen som et speil av menneskets sjel.

MENNESKEMYLDER: Istanbul vokste fra to millioner mennesker i 1968 til tretten millioner i 2012. Dette er noe av bakteppet for Orhan Pamuks nye epos om mennesker i den myldrende metropolen. Foto: FREDRIK WANDRUP/Dagbladet
MENNESKEMYLDER: Istanbul vokste fra to millioner mennesker i 1968 til tretten millioner i 2012. Dette er noe av bakteppet for Orhan Pamuks nye epos om mennesker i den myldrende metropolen. Foto: FREDRIK WANDRUP/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lykkelig den storby som har en dikter, slik for eksempel London har Charles Dickens, Dublin James Joyce, Barcelona Eduardo Mendoza, Bucuresti Mircea Cartarescu, Praha Franz Kafka, Berlin Alfred Döblin, og så videre.

Istanbul har fått sin kronikør i Orhan Pamuk, forfatteren som var så heldig at han fikk Nobelprisen tidlig nok - han var bare 54 - til å kunne bruke den til å utvikle seg som dikter. Noe han også har gjort, seinest med romanen «En fremmed i mitt sinn», som nå kommer på norsk.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer