FANTASY: Tore Aurstad har tidligere skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker, samt en historisk voksen-krimserie. I sin nye ungdomsbok blander han moderne fantasy med klassisk skrekk. Foto: NTB SCANPIX / SAMFOTO / MIMSY MØLLER
FANTASY: Tore Aurstad har tidligere skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker, samt en historisk voksen-krimserie. I sin nye ungdomsbok blander han moderne fantasy med klassisk skrekk. Foto: NTB SCANPIX / SAMFOTO / MIMSY MØLLERVis mer

Anmeldelse: Original historisk skrekkfantasy fra Tore Aurstad

Skriver videre på H.P. Lovecrafts klassiker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I 1928 skrev den amerikanske kultforfatteren H. P. Lovecraft grøsserfortellingen «The Call of Cthulhu», som handler om en norsk sjømanns grufulle møte med et fryktinngytende vesen på en sunken øy i Sørishavet. Tore Aurstad har skrevet videre på fortellingen, i det han selv omtaler som fanfiction.

Resultatet har blitt en historisk fantasyroman som rommer alt hva hjertet begjærer av gammeldags skrekk og gru, Men den mangler sjarmen og den litterære kloen som ville gjort boka til mer enn bare litt over middels.

Ekspedisjon

Vi er i Oslo 1925. Trettenåringen Amund bor med storesøsteren Elise og sine foreldre på Oslo øst. Merkelige ting skjer med flere av byens innbyggere. De virker skrekkslagne, mumler et underlig språk, og tegner selsomme monstre. En gammel mann flytter inn i naboleiligheten. Det viser seg å være Lovecrafts sjømann. Han gir Amund et skrin med en merkelig gjenstand. Det skal føre trettenåringen til kamp mot grufulle skapninger i et mørkt og tåkete London, og til en stormfull ekspedisjon i Sørishavet, forfulgt av et pirataktig spøkelsesskip, gigantiske havmonstre, og en avslutning i kamp mot så voldsomme krefter at de kan føre til verdens undergang.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn