SUKSESSFORFATTER: Rick Riordan har solgt millioner av bøker om halvguden Percy Jackson. Nå har han begynt på en ny fantasyserie inspirert av norrøn mytologi. Her snakker han om den nye boka på et skolebesøk i Miami.

Foto: NTB SCANPIX / Johnny Louis/WENN.com
SUKSESSFORFATTER: Rick Riordan har solgt millioner av bøker om halvguden Percy Jackson. Nå har han begynt på en ny fantasyserie inspirert av norrøn mytologi. Her snakker han om den nye boka på et skolebesøk i Miami. Foto: NTB SCANPIX / Johnny Louis/WENN.comVis mer

Anmeldelse: Percy Jackson-forfatteren går løs på norrøne guder

Odin som selvhjelpsguru og Tor som prompende tv-slave.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Amerikanske Rick Riordan er kjent for millioner av lesere som mannen bak fantasybøkene om Percy Jackson. I tre ungdomsserier har han blandet gresk, romersk og egyptisk mytologi med moderne actionplot. Nå putter han nordisk gudelære inn i suksessmalen.

«Sommersverdet» er første bok om «Magnus Chase og gudene fra Åsgard». I likhet med Percy er Magnus en nokså mistilpasset gutt som finner ut at han er sønn av en gud.

Han har tilbragt to år på gata i Boston, etter at moren døde under mystiske omstendigheter. På 16-årsdagen hans begynner det å skje enda flere mystiske og dramatiske ting, og plutselig befinner han seg på et gigantisk hotell, fullt av tenåringskrigere fra ulike land og epoker. Det heter Valhall. Onde krefter forsøker å framskynde Ragnarok — dommedagskampen mellom guder og kjemper — og gjett hvem som ser ut til å være den eneste som kan stoppe galskapen?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn