Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Poetisk om pubertet fra Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus

Grafisk roman om tida midt i mellom.

EGEN STREK: Kaia Dahle Nyhus har fått en lett gjenkjennelig strek. Illustrasjon fra boka
EGEN STREK: Kaia Dahle Nyhus har fått en lett gjenkjennelig strek. Illustrasjon fra bokaVis mer

«Megzilla» er en gjennomført grafisk roman - en nokså sjelden sjanger i den norske bokvrimmelen. Her er tekst og bilder like viktige, og i samspillet mellom dem er det mye å oppdage, for den som vil lete litt.

Boka slekter på bildebøkene Gro Dahle er kjent for, både fra samarbeid med mannen Svein Nyhus, og med datteren Kaia Dahle Nyhus, som her. Men dette er mer omfangsrikt prosjekt, for en eldre lesergruppe.

Gjennomgangstemaet er pubertet: Følelsen av å være midt imellom noe, usikker på hvem du er og hvem du skal bli. Jakten på identitet står sentralt i de fleste ungdomsbøker, men sjelden så tydelig tematisert som her.

Vil ut

Ingeborg er ei ung jente i sentrum av det som ser ut som familieidyll. Foreldrene har gitt henne «det fineste navnet de kom på», og står lent over henne med beskyttende armer i første oppslag. Men: «Med det navnet vet de hvor de har meg. Med det navnet er jeg eid», tenker hun, og vi ser at foreldrene rammer henne inn og blir til et gjerde. Hun har andre farger enn dem, passer ikke lenger helt inn i armene deres, vil ut.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.