Anmeldelse: Progjazzen til Møster! er så intens at du knapt rekker å blunke før det er over

Ekte hat-trick i sjangermiks.

NYTT ALBUM: Gruppa Møster! på Moldejazz: Kjetil Traavik Møster (f.v.), Kenneth Kapstad, Nikolai Hængsle Eilertsen og Hans Magnus Ryan. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
NYTT ALBUM: Gruppa Møster! på Moldejazz: Kjetil Traavik Møster (f.v.), Kenneth Kapstad, Nikolai Hængsle Eilertsen og Hans Magnus Ryan. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Du har lyktes ganske bra når et over ni minutter langt spor føles som et lite blaff.

Det er noe med låtoppbygginga til Møster!, progjazzkvartetten som nå slipper album nummer tre på like mange år.

Mindre dvelende Starten på «When You Cut Into The Present» (tittelen er etter et dikt av William Burroughs) er mindre dvelende enn på forløperen «Inner Earth», så det tar bare to og et halvt minutt før Møster! trøkker til - og holder seg der.

Den psykedeliske prog-feelingen i «Nebula And The Red Giant» pisker deg mildt i ansiktet — særlig i form av Kjetil Traavik Møsters saksofon og Nikolai Hængsle Eilertsens bass. Kenneth Kapstads trommer er uhyre kontante, et stykke bak i miksen her.       

Konsert- og albumfavoritt Det like lange andresporet «Bandha» har vært med Møster! en stund og har satt sitt preg på konsertene i sommer, blant annet under Moldejazz og bandets sekserkonsert under Øyafestivalen.

De tre nevnte herrene går sammen med Hans Magnus Ryan (gitarer) opp i en slags hellig enhet - men med Møsters saksofon som ei ledestjerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer