Anmeldelse: Prøv denne som medisin mot trekkspillhat

Stemningsfullt fra debutantene Bjørgo & Reistad.

DEBUT:  Ingunn Bjørgo og Åsmund Reistad albumdebuterer med «Huskelappen». Foto: Ingvil Skeie Ljones
DEBUT: Ingunn Bjørgo og Åsmund Reistad albumdebuterer med «Huskelappen». Foto: Ingvil Skeie Ljones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Norsk folkemusikk går aldri av moten, og den går i mange retninger. Det kan virke som det er en liten revival akkurat nå, med crossovergruppa Valkyrien Allstars som stjernene - og de som går ut bredest.

41 år etter utgivelsen gis «Folque» ut på nytt på vinyl, albumet som regnes som en klassiker innen såkalt progressiv folkemusikk - produsert av Øystein Sunde.

Tradisjonell tilnærming Men mens gruppa Folque var inspirert av britisk folkrock og grupper som Fairport Convention og Steeleye Span, har duoen Ingunn Bjørgo og Åsmund Reistad fra henholdsvis Asker og Bærum en mer tradisjonell tilnærming på sitt debutalbum «Huskelappen».

De har bakgrunn fra diverse folkemusikksammenhenger - Bjørgo (trekkspill og torader) innen gammeldans og grupper som AskerLadden og eget band og Reistad (barytongitar) fra verdensmusikk og jazz og band som Chateau Neuf Spelemannslag, Østfolk og Tiar og som fast gitarist for Aasmund Nordstoga og bassist i Birgitte Damberg Trio.

Stilrent På «Huskelappen» er det Bjørgos melodier som danner basisen for et uttrykk som er relativt stilrent og uten fiksfakserier utover forsiktig bruk av effekter og loops i grenselandet mellom gammeldans og svensk og norsk folkemusikk, med et lite nikk til keltisk musikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer