Anmeldelse: Råskap, sex og politikk i mørk Oslo-roman fra Ida Jackson

Ida Jackson har skrevet sin første roman for ungdom.

«ADHD-unge»: Forfatter og Dagbladet-spaltist Ida Jackson har utgitt flere sterke, frittalende bøker. Nå har hun skrevet sin første ungdomsroman om bråkjekke og sårbare Danielle. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«ADHD-unge»: Forfatter og Dagbladet-spaltist Ida Jackson har utgitt flere sterke, frittalende bøker. Nå har hun skrevet sin første ungdomsroman om bråkjekke og sårbare Danielle. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Du har vært herpa så lenge vi har kjent deg», er setningen som utløser et skred av hendelser i Ida Jacksons første ungdomsroman, «Danielle». Danielle (16) går på Katta, skal bli kunstner, og har de siste årene vært sammen med Kimma. Det er han som lirer av seg den sårende setningen.

Danielle bryter tvert med kunstner-kjæresten, som uansett har utviklet seg til et sexistisk dophue. Problemet er bare at Kimma ikke lar seg avvise, og når Danielle i tillegg slenger med leppa - hun er lystløgner av natur - starter bråket.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer