SÅRT: Ravi gjør en sår pianoballade av Eva & The Heartmakers «Calling You» - på norsk. Alle foto: TV 2
SÅRT: Ravi gjør en sår pianoballade av Eva & The Heartmakers «Calling You» - på norsk. Alle foto: TV 2Vis mer

Anmeldelse: Ravi er ikke til å kjenne igjen!

Vi anmeldte TV 2s «Hver gang vi møtes» låt for låt.

TV: Eva Weel Skram (30) var kveldens æresgjest. Hun ble nummer seks i «Idol» i 2005, men er de siste åra kjent som den ene halvparten av popduoen Eva & The Heartmaker. Mannen Thomas Stenersen utgjør den andre halvparten. Duoen er kanskje ikke blitt «folkekjær» ennå, men har gitt ut fem album og har fått mye radiospilling. Dette mener Dagbladets anmelder om tolkningene av duoens låter:

Admiral P: «Joanna» (Eva Weel Skram / Thomas Stenersen / Bjørge Fjordheim / Simon Walker)
Admiral P har vært i overkant forutsigbar i denne serien, og serverer - ikke overraskende - nok en reggae/hiphop-versjon. Men - hans norske versjon av «Joanna», en av Eva & The Heartmakers nyere låter (2013), er hans beste bidrag så langt. Admiral P har lagd en norsk feelgood-versjon med et superfengende refreng som har beholdt kjernen i teksten, dette å våge å være annerledes. Etter Evas ærlige beretning framstår den som en litt naiv og sjarmerende støtteerklæring og oppmuntring til dem som sliter i oppveksten. Som Admiral P synger: «Du er no'»!

EVAS KVELD: Det er Eva Weel Skrams kveld i «Hver gang vi møtes».
EVAS KVELD: Det er Eva Weel Skrams kveld i «Hver gang vi møtes». Vis mer

Wenche Myhre: «Gone In a Flash» (Eva Weel Skram / Thomas Stenersen / Martin Sjølie / Simon Walker)
Det er ikke ofte vi hører henne synge på engelsk, og det er liksom ikke helt «vår Wenche». Hun skal synge på norsk eller tysk, for på engelsk låter hun som så mange andre. Sliter litt med den engelske diksjonen gjør hun også. Men det låter fint, med blåsere og strykere på boks. Ikke minst vekker den nostalgiske følelser. Soundet er som tatt ut av læreboka for 60- og 70-talls «Philly soul» - den myke og litt svulstige funk/soul-sjangeren som oppsto i Philaldelphia og ble en forløper for disko. The Three Degrees' «Dirty Ol' Man» (1973) spøker i bakhodet her. Wenche synger bra, hun, men det blir i overkant strømlinjeformet.

Henning Kvitnes: «Signals» (Eva Weel Skram / Thomas Stenersen / Martin Sjølie / Simon Walker)
En av Eva & The Heartmakers fineste låter - fra 2011 - i et enkelt rockarrangement som riktignok ikke helt yter denne sangen rettferdighet, men som heller ikke gjør skam på den. Og det er ingen lett låt å ta, fordi den er så catchy i utgangspunktet. Hennings versjon blir litt anonym i forhold til originalen, som har et veldig distinkt refreng. Den flyter ikke så bra i starten, heller, men feelgood-faktoren øker etter hvert som han blir varm i trøya og styrer den i retning den stilen han kan best, rootsrock a la hans gamle gruppe Little Eden.

FØRST UT: Admiral P åpnet kveldens «Hver gang vi møtes» med en reggae/hiphop-versjon av «Joanna».
FØRST UT: Admiral P åpnet kveldens «Hver gang vi møtes» med en reggae/hiphop-versjon av «Joanna». Vis mer

Unni Wilhelmsen: «Told You» (Eva Weel Skram / Thomas Stenersen / Bjørge Fjordheim / Simon Walker)
Med Telecasteren plugget inn, kommer country-twang'en! Men det er Unnis lille gitar, med den umiskjennelige lyden, som preger lydbildet fra starten. Her har Unni fått et flott «varemerke». Hun er blitt veldig trygg i rollen som elgitarist, særlig etter at hun ble med i Derre. Det er ikke ofte vi hører henne som countrysanger, heller. Unnis versjon er veldig langt unna originalen, og dette kunne vært Somebody's Darling på en god dag. Igjen føles det som om hun har det litt travelt med å komme igjennom låten, men hun lander likevel med beina trygt på jorda.

Ravi: «Calling You» (Eva Weel Skram / Thomas Stenersen / Simon Walker)
Jøss, Ravi er ikke til å kjenne igjen. Sånn har du neppe hørt ham før! Endelig kryper han ut av sitt (gode) skinn og presenterer en helt annerledes versjon som skiller seg kraftig fra hans eget univers. Han er sårbar og personlig. Og - igjen er det sånn at det enkle kan være det beste. Bak pianoet - og nesten alene - synger han med innlevelse en norsk versjon, kalt «Så kom du», som går rett hjem. Balladen handler om det nære og viktigheten av å ha noen å dele ting med, å ha noen som er der for deg. Ravi har vridd den over i sin egen virkelighet - og synger den til sin femårige datter Else. Kveldens enkleste - men også råeste.

VAREMERKE: Minigitaren er blitt Unni Wilhelmsens varemerke.
VAREMERKE: Minigitaren er blitt Unni Wilhelmsens varemerke. Vis mer

Jørn Hoel: «Superhero» (Eva Weel Skram / Thomas Stenersen)
Jørn har snakket så mye om sin store overraskelse at forventningene er skyhøye. Og så er det bare Evas mann og duopartner, gitarist Thomas Stenersen! Men det er hyggelig at han stikker innom på bryllupsdagen. Han er tross alt Evas «superhero». Jørn klarer ikke å tilføre duoens gjennombruddslåt stort, og den kler ham dessuten dårlig. Det er kanskje tøffere på gården enn på tv. Det blir stakkato, «kavete» og anstrengende, ikke minst vokalmessig. Jørn har ennå ikke vist seg fra sin beste side, så det begynner å haste nå. Gitarist Thomas kan sine saker og gir låten litt liv, men det hele dras for langt og låten ender i støy. Men alle var enige om at det var en fin «gave» på parets åtte års bryllupsdag.

Neste uke er Unni Wilhelmsen hedersgjest.

OVERRASKELSEN: Jørn Hoel henter fram Eva Weel Skrams mann, gitarist Thomas Stenersen, på sin versjon av «Superhero».Men han treffer ikke med låten.
OVERRASKELSEN: Jørn Hoel henter fram Eva Weel Skrams mann, gitarist Thomas Stenersen, på sin versjon av «Superhero».Men han treffer ikke med låten. Vis mer