Anmeldelse: Reidar Larsen sprenger sjangergrensene

Ikke bare blues fra «Mr. Blues».

NYTT PÅ NORSK: Reidar Larsen og hans faste gitarist Arne R. Skage, som også har levert tre av melodiene på «Blåtoner fra bakrommet».
NYTT PÅ NORSK: Reidar Larsen og hans faste gitarist Arne R. Skage, som også har levert tre av melodiene på «Blåtoner fra bakrommet». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Seks år etter sitt første album på norsk, Spellemannvinner «Kom inn te oss», er Reidar Larsen her med et nytt album på morsmålet. 

Og - han kan feire flere jubileum i år: 60 år ble passert tidligere i år, det er 45 år siden hans første bandspilling og han har gitt ut 15 album.

«Mr. Blues» Larsen har for lengst fått merkelappen Norges «Mr. Blues», men «Blåtoner fra bakrommet» har flere nyanser enn blått. Her er spor av blues og boogie, men også cajun/zydeco, gospel, country og til og med noen jazzakkorder.

Sjøl kaller han det «hummer og kanari». Variasjon har aldri skadet, og det interessante er at det er de låtene som har minst tradisjonelt bluespreg som utmerker seg mest positivt.

Godfølelsen Best er han når tekst og melodi flyter stille og fint sammen, som i «Den gode følelsen», «Det e ikkje mi tid» og avslutningen «Kom tebage, ikkje gå», inspirert av «Come Back Baby» og «It Hurts Me Too» - og med Knut Reiersrud på gitar og munnspill.

Her kommer virkelig godfølelsen, og Larsen synger med en sjelden innlevelse.

Andre låter, som «Nattens konge», «Janne Jensen» og «Bygdadyret», blir i overkant rå og masete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer